Када je општинско такмичење?

Општинско такмичење ученика основних и средњих школа из математике организацији Министарства просвете Републике Србије и Друштва математичара Србије ће се одржати

21. јануара 2017.Ко су домаћини општинског такмичења?

Домаћин општинског такмичења у Новом Саду ће бити Електротехничка школа "Михајло Пупин"

О осталим школама-домаћинима на територији Јужнобачког и Сремског округа ћемо вас ускоро обавестити.Како пријавити ученике?

Школе треба да одрже школска тамичења у току децембра и да списак ученика који су се пласирали на општинско такмичење доставе организатору општинског такмичења, као у ДМНС на адресу
најкасније до 26. децембра 2016. године. 


Наставници координатори и прегледачи

Уз списак ученика који су се пласирали на општинско такмичење, свака школа треба да именује наставника који ће бити координатори за општинско такмичење. Такође, сразмерно броју ученика који се такмиче, школе треба да делегирају наставнике за прегледање тестова; конкретан број прегледача из сваке школе одређује организатор према броју ученика из те школе који учествују на такмичењу.
Више о такмичењу: http://www.dms.rs/DMS/html/takmicenja/matematika.html


Категорије такмичара

На такмичењима из математике ученици средњих школа такмиче се по разредима и категоријама.

У А категорији такмиче се ученици Математичке гимназије и специјализованих одељења која раде по програму Математичке гимназије, као и остали ученици гимназија и других школа који то желе.

У Б категорији такмиче се ученици гимназија и других школа који не раде по програму Математичке гимназије.
У свакој категорији ученици се такмиче у свом, или евентуално вишем разреду од оног који тренутно похађају. У току једне школске године ученик може да се такмичи само у једној категорији, односно разреду.


Правилник ДМС о такмичењима

У току је измена и допуна Правилника  о такмичењима ученика основних и средњих школа из математике и информатике у организацији Министарства просвете Републике Србије и Друштва математичара Србије. Ускоро на овом месту нови правилник!
Стари (још увек важећи) Правилник: 

https://drive.google.com/file/d/0B6pu4dqdU5ofSllGeW9EN3puNzg/view?usp=sharingУпутство ДМНС о такмичењима

Приликом одржавања средњошколских такмичења из математике примењује се Правилник о такмичењима Друштва математичара Србије. Овим упутством ближе се одређују процедуре и правила приликом организације такмичења која су у надлежности ДМНС (општинско и окружно такмичење). Погледајте на дну странице!
Ċ
Rozalija Madaras Siladji,
Oct 24, 2016, 2:01 AM