Koliko chatGPT zna matematiku?

U okviru Prolecnog festivala matematike, u petak, 24. maja 2024, Aleksandar Pavlovic Cale je pricao o chatGPTu, u okviru predavanja pod naslovom „Koliko chatGPT zna matematiku?“

Slajdove sa predavanja mozete videti OVDE.

Proslava 75. rođendana prof Crvenkovića

17. maja 2024, u okviru Prolećnog festivala matematike održan je Novosadski algebarski kolokvijum, specijalna sesija Seminara SLADIM+ povodom 75. rođendana profesora Siniše Crvenkovića. Na kolokvijumu je profesoru Crvenkoviću dodeljena prva Povelja DMNS – čestitamo!

Evo slajdova sa predavanja:

KvizoMath no 6, Bezza

Na 6. KvizoMathu DMNS, koji je održan u četvrtak, 23. maja 2024 u kafiću Bezza, bilo je rekordnih 21 ekipa! Pobedu su ovog puta odnele Usijane glave, čestitamo!

Da li biste odbili Clayovu nagradu?

U ponedeljak, 20. maja 2024, sa početkom u 12.15, održaće se naučno-popularno predavanje profesora Nenada Teofanova, pod naslovom „Da li biste odbili Clayovu nagradu?“ Predavanje se održava na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Seminar „Bogoljub Stanković“, u okviru Prolećnog festivala matematike, i namenjen je široj zainteresovanoj publici.

Posle toga, sa početkom u 13.05, gost seminara „Bogoljub Stanković“, Kamal Khalil (University of Le Havre Normandie, Francuska), održaće naučno predavanje pod naslovom „Macroscopic pedestrians PDE models for population in panic situation: First-order and second-order models“.

Mesto: sala 60, treći sprat DMI PMF, Trg Dositeja Obradovića 4, Novi Sad.

Ulaz je slobodan na oba predavanja!

Obaveštenje o Matematičkom Podijumu 2024

Obaveštenje za učenike koji su poslali rad na Matematički Podijum Mladih, koji se održava u okviru Prolećnog festivala matematike u Novom Sadu, u petak, 24. maja 2024:

Pristiglo je puno kvalitetnih i sadržajnih radova za Podijum, hvala svima!

Organizatori konferencije trenutno pregledaju sve pristigle radove.

Odluka o tome da li je rad prihvaćen za izlaganje na konferenciji, biće biti poslata svim učenicima, autorima radova, najkasnije do ponedeljka, 20. maja 2024 (kao što i piše u tekstu konkursa).

Spisak prihvaćenih radova će se takođe objaviti u ponedeljak, 20. maja, na sajtu Drustva matematičara Novog Sada,

www.dmns.edu.rs.

Vidimo se u Novom Sadu!

1 2 3 14