Obeležavanje 25 godina i 100 brojeva časopisa „Tangenta“

Matematičko slavlje na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu! Svečanost povodom 25 godina postojanja i 100 brojeva časopisa za matematiku i računarstvo „Tangenta“ održalo se u petak, 19. juna 2020, na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 4.

Obeležavanje jubileja počinje u 10 časova, u Klubu nastavnika na Departmana za matematiku i informatiku, II sprat, Okruglim stolom „Perspektiva casopisa Tangenta“. Konferencija za novinare je u 12 časova, isto u Klubu nastavnika DMI. U 13 časova, ispred Amfiteatra 1 DMI je otvaranje izlozbe „100 brojeva Tangente“, a u 13.15 u Amfiteatru 1 počinje specijalno izdanje konferencije talentovanih srednjoškolaca Srbije „Matematički podijum mladih“.

Prateće manifestacije ove svečanosti su promocija kataloga svih naslovnih strana Tangente, kao i dodela nagrada najuspešnijim takmičarima srednjoškolcima južnobačkog okruga (odmah posle konferencije Matematički Podijum Mladih). Organizatori obeležavanja jubileja su Društvo matematičara Srbije, Društvo matematičara Novog Sada i Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu.