Дани математике 2017


U petak i u subotu, 8. i 9. decembra 2017. održana je veoma uspešna manifestacija „Dani matematike u Novom Sadu“, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, Društva matematičara Novog Sada i Srpskog naučnog matematičkog društva. Ove godine tema je bila matematika XX veka.


Manifestacija je počela u petak, 8. decembra, u 14.00, otvaranjem

 Simpozijuma „Savremeni problemi matematike“. U prepunoj sali 65. DMI, Simpozijum je otvorila dr Danijela Rajter-Ćirić, iz Srpskog naučnog matematičkog društva a posle je bilo  tri predavanja koja su se odnosila na matematiku XX veka. 


U petak u 19.00, u Startit centru profesor dr Siniša Crvenković je održao predavanje pod naslovom "Matematika kao inspiracija umetnika XX veka".

U subotu, 9. decembra u 9.00 održana je godišnja skupština DMNS. 

U 10.00 časova, pred punim Amfiteatrom I DMI, Izložbu plakata "Matematika u slikama" otvorio je predekan za nauku PMF dr Srđan Rončević. Prisutne je pozdravio i akademik dr Stevan Pilipović, predsednik Srpskog naučnog matematičkog društva.

Publika je zatim mogla čuti dva izuzetno interesantna predavanja:

dr Đura Paunić je pričao o nekim aspektima matematike XX veka, a dr Dragan Mašulović je održao predavanje o munjevitom razvoju računskih mašina. Posle predavanja je bila dodela nagrada za najuspešnije plakate: podeljeno je 5 prvih, 5 drugih, 5 trećih nagrada, kao i 5 specijalnih nagrada. 

Konferencija "Izazovi savremene nastave matematike", koja se bavila problemima nastave matematike, počela je u subotu, u 13 časova. Učesnici su čuli pet predavanja, a između predavanja razvila se živa diskusija... 



             
Dodela nagrada za najbolje plakate
                                                                                                                 Autori nagradjenih plakata

     
Simpozijum Savremeni problemi matematike                     Startit centar 



Simpoyijum Savremeni problemi matematike



Izložba plakata "matematika u slikama"



Rozalija Madaras Siladji,
Dec 10, 2017, 12:53 PM
v.1
Rozalija Madaras Siladji,
Nov 27, 2017, 3:11 AM
v.1
Rozalija Madaras Siladji,
Nov 27, 2017, 3:11 AM
v.1
Rozalija Madaras Siladji,
Dec 10, 2017, 2:21 PM
v.1
Rozalija Madaras Siladji,
Nov 27, 2017, 3:11 AM
v.1