Вести

Matematičari slave jubilej časopisa Tangenta!
Svečanost povodom 25 godina postojanja i 100 brojeva časopisa za matematiku i računarstvo  "Tangenta" održaće se u petak, 19. juna 2020, na Departmanu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu,

Trg Dositeja Obradovica 4.

 Obeležavanje jubileja počinje u 10 časova, u Klubu nastavnika na Departmana za matematiku i informatiku, II sprat, Okruglim stolom "Perspektiva casopisa Tangenta". 

Konferencija za novinare je u 12 časova, isto u Klubu nastavnika DMI.

U 13 časova, ispred Amfiteatra 1 DMI je otvaranje izlozbe "100 brojeva Tangente", a u 13.15 u Amfiteatru 1 počinje specijalno izdanje konferencije talentovanih srednjoškolaca Srbije "Matematički podijum mladih".

Raspored izlaganja na Podijumu mozete skinuti ovde.

Prateće manifestacije ove svečanosti su promocija kataloga svih naslovnih strana Tangente, kao i dodela nagrada najuspešnijim takmičarima srednjoškolcima južnobačkog okruga (odmah posle konferencije Matematički Podijum Mladih).

Ovde možete videti spisak nagradjenih takmičara i mentora.

Organizatori obeležavanja jubileja su Društvo matematičara Srbije, Društvo matematičara Novog Sada i Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu.


Skrecemo vam paznju na jednu malu dopunu programa.


Naime. program za ucenike pocinje u petak, 19. juna 2020. u 12.00, a treba doci u 11.45, ispred Amfiteatra 1 Departmana za matematiku, Trg Dositeja Obradovica 4. 
Ucenike ce docekati nasi studenti i mladi asistenti, koji ce ih odvesti na rucak u obliznju studentsku kantinu. 
Rucak traje od 12h do 12.30, posle se ucenici vracaju ispred Amfiteatra 1, gde je izlozba "25 godina i 100 brojeva casopisa Tangenta", i gde se odrzava konferencija za novinare. Novinari su izrazili interesovanje da intervjuisu i nekoliko najuspesnijih takmicara. 

Mentori ucenika dolaze u 12h na II sprat Departmana za matematiku, u Klub nastavnika, gde ce biti mali koktel i gde pocinje konferencija za novinare. 

Posle toga pocinje konferencija ucenika Matematicki Podijum Mladih, u 13.15, i traje do 15h. 
Dodela diploma i nagrada takmicarima i mentorima, kao i fotografisanje ce biti neposredno posle Podijuma Mladih, u Amfiteatru 1. 

VAZNA NAPOMENA
Napomenimo da je za mesto odrzavanja Matematickog Podijuma Mladih odnosno za dodelu nagrada odabran Amfiteatar 1 DMI, koji je jedan od najvecih takvih prostora na Univerzitetu u Novom Sadu. To znaci da je apsolutno moguce ispostovati sve preporuke Kriznog staba ,a koje se odnose na odrzavanje bezbedne udaljenosti medju ucesnicima. 
Izlozba se takodje odrzava u velikom prostoru ispred Amfiteatra 1, pa se nadamo da Vase ucesce necete otkazati zbog nesigurnosti u vezi mogucnost odrzavanja epidemioloski bezbedne fizicke udaljenosti. 
Za rucak u studentskom restoranu potrebno je poneti masku!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Seminar SLADIM+

Na pauzi....